Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna hittad död i Majorna – misstänkt mord

En man i 60-årsåldern har häktats misstänkt för att ha mördat en kvinna i Majorna på midsommardagen. Men misstankegraden är den lägre.
– Han menar att hon dött en naturlig död, säger advokat Sabina Lundell.

ANNONS
|

Polisen fick in ärendet tjugo i elva under lördagsförmiddagen. En kvinna hade då hittats avliden i en bostad i Majorna.

– Det är en person som påträffats inomhus. Det handlar om en kvinna i 60-årsåldern. I övrigt kan vi inte gå på närmare detaljer, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

Strax efter fyndet i lägenheten greps en jämngammal man, som befann sig i anslutning till platsen.

Polisen inledde en förundersökning om mord alternativt dråp, eftersom omständigheterna kring dödsfallet betraktades som mycket oklara.

– Mycket tyder på att det rör sig om ett brott i relation, sa en person med insyn i utredningen under helgen.

ANNONS

Obduktionen kan förändra situationen

Under lördagen beslutade jouråklagaren att anhålla mannen, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Det som kan förändra situationen är resultatet av obduktionen. Och det har vi inte förrän i början av nästa vecka, säger en av dem som arbetar med fallet.

En teknisk undersökning av den aktuella bostaden genomfördes under lördagen.

– Det är väldigt tidigt i utredningen. Vi vidtar alla sedvanliga åtgärder här i början av utredningen. Förhoppningsvis kan vi veta mer inom kort, sa kammaråklagare Ximena Bene under måndagen.

På tisdagen begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Lägre misstankegraden

Förhandlingen hölls under onsdagen. Tingsrätten beslutade då att häkta mannen, skäligen misstänkt för mord. Detta är den lägre misstankegraden.

– Det innebär att det är en svagare misstanke om att det är han som har gjort det här, säger hans advokat Sabina Lundell och berättar att hennes klient nekar till brott:

– Han menar att hon dött en naturlig död av sjukdom. Det är han själv som ringer ambulansen. Min klient älskade den här kvinnan. Han är jätteledsen att hon mist livet. Det här är en jättetuff situation för honom, naturligtvis.

Den misstänkte mannen förekommer under ett flertal avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott, grovt rattfylleri och olovlig körning.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS