Kvinna hittad död i Mölndal – misstänkt mord

Göteborgspolisen utreder ett misstänkt mord, sedan en kvinna i 35-årsåldern under natten till tisdagen hittats död i en lägenhet i centrala Mölndal.
– Vi försöker utröna vad som egentligen har hänt, säger kriminalinspektör Peter Kron.

ANNONS
LocationMölndal||

Det var strax efter midnatt som en patrull kallades till en flerfamiljsfastighet i Mölndal. Väl där hittades en kvinna avliden.

Enligt vad GP erfar finns det tecken på att hon kan ha blivit strypt.

I bostaden fanns också en man, även han i 35-årsåldern, som enligt uppgift var i mycket dåligt skick. Han fördes initialt till sjukhus.

Oklara omständigheter

– Jag kan bekräfta att vi påbörjat en mordutredning. Vi har en död kvinna och en man som ska höras. Omständigheterna är väldigt oklara, säger Peter Kron på enheten för grova brott i Storgöteborg.

Mannen anhölls formellt under tisdagseftermiddagen såsom skäligen misstänkt. Det dröjde dock eftersom polisen hade svårt att till stånd samtal med honom.

ANNONS

– Eftersom det så att säga förelåg hinder för förhör var mannen länge bara gripen. Men brottsrubriceringen är mord, konstaterar kammaråklagare Mats Dahlberg, som leder utredningen.

Nyligen misstänkta ihop

Enligt honom hade mannen och kvinnan ”någon typ av relation”.

Båda två var nyligen tillsammans misstänkta för mordförsök på en tredje person. Den utredningen lades dock ner för ett par veckor sedan.

Såväl mannen som kvinnan har tidigare förekommit i samband med missbruksrelaterad brottslighet.

Lägenheten i Mölndal har spärrats av för brottsplatsundersökning. Tekniker har gjort en hel del beslag och fynd som lagts till utredningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS