Kvinna anhållen för knivattacken i Askim

En kvinna i 20-årsåldern har gripits och anhållits, misstänkt för mordförsök. Händelsen inträffade i Askim, då två andra kvinnor knivhöggs. Den ena av dem ligger fortfarande kvar på sjukhus.

ANNONS
LocationAskim||

– Vi har under dagen plockat in den misstänkta för förhör, och hon anhölls senare av åklagare. Hon är drygt 20 år gammal och hemmahörande i Storgöteborg. Nu går utredningen vidare, säger Ulla Brehm, på polisens informationsenhet.

Det var tidigt i söndags morse som polisen larmades till en lägenhet i Askim, där två kvinnor hade skadats i en knivattack.

Båda fördes i ambulans till sjukhus.

I måndagen meddelade Sahlgrenska att en av kvinnorna fått komma hem. Den andra, vars tillstånd betecknats som allvarligt, vårdas alltjämt.

– Enligt uppgift är den nu frihetsberövade kvinnan bekant med den svårast skadade. Däremot är hon inte bekant med den lindrigt skadade, förklarar Ulla Brehm.

ANNONS

Initialt i utredningen greps fyra andra personer, men samtliga släpptes efter förhör.

Den nu frihetsberövade kvinnan har under senaste dygnen varit anhållen i sin frånvaro.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS