Kraftig brand i lägenhet i Gårdsten

Sent på onsdagskvällen utbröt en brand i en lägenhet i Gårdsten. Räddningstjänsten skickade flera enheter till platsen och gick in med rökdykare. Två personer fick föras till sjukhus med ambulans.
– Två personer har lindriga skador, säger Göran Carlbom vid polisen region Väst.

ANNONS
|

SOS larmades om en brand i ett flerfamiljshus i Gårdsten i nordöstra Göteborg vid 22.40 på onsdagskvällen.

– Vi är precis framme där. Det ska brinna i en lägenhet, sa Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, precis efter att larmet kom in.

Räddningstjänsten har skickat flera enheter till platsen, även polis är på plats.

– Det jag vet är att det brinner i en lägenhet och vi håller på med rökdykning. Vi har åkt med tre räddningsenheter, två höjdenheter och insatsledare, säger Björn van der Kaay.

Brann i lägenhet

Vid 23.10 hade räddningstjänsten lyckats släcka branden. Den ska inte ha spridit sig vidare i flerfamiljshuset.

ANNONS

– Vi har kontrollerat så att det inte fanns någon i lägenheten och håller nu på med efterkontroll. Det brann på en balkong och i en lägenhet, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Två till sjukhus

Enligt polisen tros branden ha startat av tända ljus i lägenheten.

– Branden var begränsad till en lägenhet, den ska vara ganska skadad enligt räddningstjänsten, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Två personer ska ha skadats i samband med branden. Enligt polisen ska det röra sig om lindriga skador.

– Det är två personer som är i behov av ambulanssjukvård, men om de har varit i lägenheten eller inte vågar jag inte svara på, säger Göran Carlbom.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS