Kontaktledning rasade – stopp i spårvagnstrafiken

Under flera timmar på onsdagseftermiddagen var det stopp i spårvagnstrafiken vid Chalmers, på grund av en nedrasad kontaktledning. Samtliga spårvagnslinjer som går via hållplats Chalmers påverkades.

ANNONS

Exakt vad som hände med kontaktledningen är oklart, men Västtrafiks störningsjour fick in larmet om stoppet vid 12.30.

– Det är en kontaktledning som har rasat ner men det är oklart varför, säger Paula Reyes, störningskoordinator på Västtrafik.

Felet påverkade linje 6, 7, 8 och 10, vars sträckningar lades om.

Vid 15-tiden var det fortfarande stopp vid Chalmerstunneln, men Spårvägen hade delvis lyckats få igång trafiken förbi Chalmers hållplats.

– Det har börjat ordna upp sig och linje 7 och 10 kör ordinarie sträcka, men med vissa följdförseningar, säger Ellinor Mildh vid Västtrafiks störningsjour.

Linje 6 och 8 kunde då fortfarande inte trafikera sträckan Ullevi södra-Korsvägen, då det innebär att de måste passera Chalmerstunneln. Istället gick de linjerna via Kapellplatsen.

ANNONS

Strax efter klockan 16.30 kunde Västtrafiks störningsjour meddela att kontaktledningen var reparerad och alla spårvagnar åter gick ordinarie väg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS