Kontaktledning har rasat – stora störningar i spårtrafiken

En kontaktledning rasade under fredagsmorgonen på Wieselgrensplatsen, vilket medförde stora störningar i spårvagnstrafiken. Vid strax efter klockan halv tio var trafiken återigen i gång.

ANNONS
|

Linje 5 och 6, mellan Lilla Bommen och Eketrägatan drogs under tidig fredagsmorgon in. Göte Andersson vid Västtrafiks störningsjour berättade att felet berodde på en kontaktledning som vält. Ersättningsbussar kallades in.

– Det går ersättningsbussar mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Eketrägatan, och sen har vi fortfarande två vagnar som kör Länsmansgatan till Eketrägatan, sa han initialt.

Även linje 10 mellan Kungsportsplatsen och Biskopsgården drogs in, den första prognosen var att problemet skulle vara åtgärdat innan klockan 11.00.

Vid 09.40 var problemet åtgärdat men en del följdförseningar kan förekomma.

– Nu rullar det som det ska. Bussarna som gick som ersättning går som förstärkningsbussar fram till klockan 10. Spårvagnar kommer ut allt eftersom, säger Mikael på Västtrafiks störningsjour.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS