Spårvagnar och bussar stod still i en tyst minut för att hedra offren i bussolyckan i Härryda den 4 augusti. Bilden är från ett annat tillfälle.
Spårvagnar och bussar stod still i en tyst minut för att hedra offren i bussolyckan i Härryda den 4 augusti. Bilden är från ett annat tillfälle. Bild: Stefan Berg

Kollektivtrafiken stod stilla i tyst minut

På torsdagen klockan 13.00 stod alla Göteborgs spårvagnar och bussar stilla i en minut för att hedra dödsoffren i samband med bussolyckan i Härryda på torsdag förra veckan.

ANNONS
|

Torsdagen den 4 augusti frontalkrockade en buss och en personbil i Härryda. Flera personer ombord på bussen skadades och föraren av såväl bussen som personbilen avled.

Mot den bakgrunden skickade bussbolaget Nobina, som bussen i fråga tillhörde, ut en förfrågan om att anordna en stilla minut mellan 13.00 och 13.01 på torsdagen.

– Vi ville hedra drabbade i den tragiska olyckan förra veckan, säger Eric Steijer, pressansvarig på Nobina.

Flera av de bolag som trafikerar regionen å Västtrafiks vägnar deltog däribland Göteborgs spårvägar, varför de vagnar i Göteborg som hade möjlighet, stod stilla i staden klockan ett.

ANNONS

– Det är med djupaste medkänsla för förarna och de drabbade resenärerna som vi valde att delta, säger Hans Nilsson, VD för Göteborgs spårvägar.

LÄS MER:Två döda och flera skadade efter bussolycka

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS