Nu kan 45-plussare boka sig för vaccin på Knalleland i Borås.
Nu kan 45-plussare boka sig för vaccin på Knalleland i Borås. Bild: Johan Nilsson/TT

Knalleland i Borås först med att vaccinera 45-plussare

Det råder vaccinationsbrist i regionen, men nu smyger Knalleland i Borås igång med vaccination av 45-åringar, skriver Borås Tidning.

ANNONS
|

Just nu är åldersgränsen för att vaccinera sig 50 år i Västra Götaland. En stor del av det vaccin som skickas ut i regionen går åt till andradosen för tidigare vaccinerade åldersgrupper. Men på Arenamottagningen i Knalleland tjuvstartar ändå vaccinationen av 45-plussare redan på onsdag.

– Bokningstakten minskar så vi släpper in dem som är födda 1976 och tidigare, säger samordnaren Per Svensson.

Arenamottagningen på Knalleland har kapacitet att vaccinera tusentals personer i veckan, den här veckan kommer dock bara 550 förstadoser att vara bokade. Personalen har noterat att efterfrågan bland 50-plussare började mattas av och därför släpptes yngre personer in att boka sig för en förstados.

ANNONS

LÄS MER:Patienter med bokade vaccintider fick vända i dörren

– Vi har följt bokningarna under helgen och tycker att det går lite för sakta, säger Per Svensson.

Förändringen gäller från och med nu och det går att boka sig via 1177.se. Även om det står 50 år som krav, så kommer systemet släppa även igenom även yngre personer.

De första 250 platserna som släpptes under måndagen bokades upp på en halvtimme. Per Svensson säger att man har personal på plats som ska vaccinera förstadoser hela onsdagen.

På regionens vaccinationskansli har man meddelat att 45-årsgräns införs i hela Västra Götaland från och med nästa vecka.

Då blir det också fritt fram för personer i riskgrupp att boka vaccination, oavsett ålder.

LÄS MER:Då öppnar vaccinationen för yngre i riskgrupper

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS