Shahbaz Khan och Ann-Sofie Hermansson under en pressträff om Backaundantaget.
Shahbaz Khan och Ann-Sofie Hermansson under en pressträff om Backaundantaget. Bild: Anders Ylander

Khan (S) om Hermansson: "Vi har olika syn på arbetet"

Enligt Ann-Sofie Hermansson (S) lämnar kommunalrådet Shahbaz Khan på grund av "familjeskäl", men det stämmer inte. Khan uppger att han väljer att lämna på grund av han och Hermansson har olika syn på arbetet.
– Det har ingen som helst grund i familjeskäl. Det har det inte, säger han.

ANNONS
|

I helgen meddelade Socialdemokraterna att Shahbaz Khan kommer att lämna posten som kommunalråd. Enligt Ann-Sofie Hermansson, gruppledare för Socialdemokraterna och kommunalråd, lämnar han på grund av "familjeskäl".

LÄS MER:Hela distriktsstyrelsen kräver Hermanssons avgång

Men enligt Shahbaz Khan själv stämmer inte detta.

– Det finns en väldig stark antydan att jag skulle gå av familjeskäl. Det är beklagligt. Det har jag gjort tydligt att det inte är, säger Shahbaz Khan.

Det låter som att din bild inte är den samma som hennes av situationen?

– Det har ingen som helst grund i familjeskäl. Det har det inte.

LÄS MER:S-topp lämnar posten som kommunalråd

Olika syn på arbetet

Enligt honom handlar hans plötsliga avgång snarare om att meningsskiljaktigheter.

ANNONS

– Vi har olika syn på hur arbetet ska fortsätta att drivas framåt. Hon är gruppledare och jag känner att jag inte kan fullfölja det arbetet fullt ut. Då är det ändå ärligast att kliva åt sidan och lämna över till någon annan som kan göra det helhjärtat, säger Shahbaz Khan.

Enligt Khan handlar hans avgång inte om enskilda sakfrågor, utan snarare om arbetssättet i stadshuset.

– Det rör egentligen mer hur vi jobbar än enskilda sakfrågor. Jag har varit väldigt tydlig med Ann-Sofie och även distriktsordföranden (Anna Johansson, reds. anm.). De känner till mina skäl, säger han.

LÄS MER:Efter avgångskravet – nu kallar man till extra kongress

Ann-Sofie Hermansson menar dock att det inte var särskilt tydligt varför Shahbaz Khan valde att säga upp sig.

– Jag beklagar att Shahbaz har känt att det blivit fel. Jag har varit helt uppriktig. När jag övertalade Shahbaz förra gången, i höst, så handlade det om familjeskäl. Nu har det inte varit lika glasklart, säger hon.

Shahbaz Khan har för Socialdemokraternas del hanterat stadsbyggnads- och trafikfrågor i kommunstyrelsen. Han sitter också som ledamot i kommunfullmäktige och trafiknämnden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS