Kaos i morgontrafiken efter krock

En buss och en spårvagn kolliderade vid Åkareplatsen i Göteborg på onsdagsmorgonen. Det ledde till kaos på platsen och resenärerna lämnade vagnar och bussar.
– Det var helt igenkorkat, framför allt påverkades busstrafiken, säger Jonathan Nord-Ekfeldt vid Västtrafiks störningsjour.

ANNONS
|

Det var runt klockan 7.45 som en buss och en spårvagn kolliderade vid Åkareplatsen i Göteborg.

Krocken var av mindre omfattning men den fick snart omfattande konsekvenser för kollektivtrafiken – mitt i morgonrusningen.

Bussar och spårvagnar stod i lång kö och passagerarna på väg till jobb och skola fick lämna fordonen och bege sig vidare till fots.

– Vår buss stannade utanför Gamla Ullevi och till slut fick den släppa av folk rakt ut i vägbanan. Det kändes väl inte så trafiksäkert, men busschauffören hade väl inget val eftersom det stod helt still med långa köer på platsen, berättar en av de hundratals resenärer som hamnade mitt i kaoset i morgonrusningen.

ANNONS

Enligt Västtrafiks störningsjour var det framför allt busstrafiken som drabbades.

– Det var helt igenkorkat åt alla håll och de bussar som inte satt fast fick ta annan väg, säger Jonathan Nord-Ekfeldt.

Åkareplatsen, som byggdes om för några år sedan för att underlätta för trafiken, har snarare blivit en rejäl flaskhals, i synnerhet om det händer en olycka eller blir ett fordonsfel mitt i rusningstrafiken.

– Händer det något där så blir det snart igenkorkat med störningar och långa köer som påverkar övrig trafik, säger han.

Vid 8.15-tiden var olyckan uppklarad och spårvagnarna kunde rulla igen.

Bil- och busstrafiken hade dock fortfarande problem efter stoppet med långa köer åt flera håll.

– Det går framåt, men det går väldigt sakta, berättade en bussresenär för GP.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS