Inbrott i guld- och konsthandel i Göteborg

Under natten till söndag slog maskerade inbrottstjuvar till mot en guldsmedsbutik i Göteborg.
– Vi har spärrat av för teknisk undersökning, säger Pernilla Henry, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Klockan 04.21 gick larmet i en guld- och konsthandel inne i centrala Göteborg. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att det varit inbrott i lokalen.

– Jag har inte information om hur de har tagit sig in. Vi har spärrat av för en teknisk undersökning, säger Pernilla Henry, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Regnet försvårar för hundarna

Flera patruller larmades till området och under morgonen har även hundpatrull sökt efter misstänkta, dock utan resultat.

– Att det regnat kraftigt har inte gjort hundarnas arbete enkelt, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Kameran fångar tre maskerade män

Polisen har tagit del av kameraövervakning som visar hur tre maskerade män rör sig inne i butiken.

ANNONS

I nuläget är det oklart om och i så fall vad tjuvarna fick med sig vid inbrottet.

Är ett spaningsärende för tillfället

Under morgonen ska polisen genomföra en teknisk undersökning både för att få upp spår i jakten på de misstänkta tjuvarna och utreda värdet på det eventuella bytet.

– Just nu är det ett spaningsärende, säger Pernilla Henry.

Ingen misstänkt är gripen i nuläget. Polisen utreder händelsen som grov stöld.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS