Helikopter flyger över arbete vid Olskroken

En helikopter har tagits in för att hjälpa till med arbetet med att bygga flera nya järnvägsbroar i området vid Olskroken.
– Den kommer flyga i ett triangulärt mönster ungefär, mellan Partihallarna, Röde orm och Olskroken, säger Mats Granath på Trafikverket.

ANNONS
|

Under långfredagens kommer boende i och runtom Olskroken att kunna se en helikopter flygandes på låg höjd. Det är i arbetet med tågspåren i området som helikoptern kallats in för att hjälpa till med att lyfta kontaktledningar, så kallade bryggor, från metallbågarna ovanför spåren.

– Det är totalt fyra stycken bryggor som ska lyftas bort under morgonen, med start runt klockan åtta, säger Mats Granath, tillförordnad projektledare för Olskroken planskildhet, som bygger Västlänkens inspår.

LÄS MER:Så kan nya boulevarden bli – efter Västlänksarbetet

20 meters höjd

Tillvägagångssättet att ta in en helikopter i arbetet är ganska ovanligt, förklarar Mats Granath. Vad han kan minnas så har det i Göteborgsområdet bara gjorts en gång förut.

ANNONS

– Då var det ett pilotprojekt, men det gick väldigt bra!

LÄS MER:Buller och föroreningar kan lägga krokben för Gullbergsbebyggelsen

Som lägst kommer helikoptern flyga på 20 meters höjd. Däremot förväntas arbetet vara avklarat ganska fort. Anledningen till att man tar in en helikopter från första början är helt enkelt för att det ses som det enklaste sättet att genomföra arbetet.

– Det går väldigt snabbt. Den plockar bara upp och lägger av, säger Mats Granath.

Projektet i Olskroken genomförs för att tågen i större utsträckning ska kunna passera i olika plan, oberoende av varandra. Sammanlagt ska bland annat sex järnvägsbroar byggas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS