Redan på torsdag blir det runt  29 grader och sol. Prognosen för midsommar ser även den skaplig ut med runt 20 grader i Göteborg.
Redan på torsdag blir det runt 29 grader och sol. Prognosen för midsommar ser även den skaplig ut med runt 20 grader i Göteborg. Bild: Ulrika Karlsson

Högsommarvärme på väg in över Göteborg

I slutet av veckan är det riktigt höga temperaturer på gång in över Göteborg. Förutom temperaturer på närmare 25 grader på dagtid kommer nätterna att bli varmare. Men temperaturen på torsdag blir ännu högre med 29 grader. Det blir heller inte lika blåsigt som det varit den senaste tiden.

ANNONS
|

Efter en riktigt kylig maj har sommarmånaden juni levererat bra mycket mer sol och värme. Efter en blåsig svacka nu i helgen är varmare luft på väg in över Göteborg längre fram i veckan.

Värmen kommer söderifrån och ger Göteborg hela 29 grader, en del sol och inte så mycket vindar som svalkar på torsdag. Fredagens väder blir lite svalare med mellan 22 och 25 grader och det där regnet man varnat för tar en nordligare bana.

Men redan på onsdagen avtar vinden och temperaturen kommer att ligga på runt 20 grader.

LÄS MER:Grillmästarens bästa tips – så lyckas du med maten

Enligt Alexandra Ohlsson meteorolog på SMHI kommer varmluften sen tillbaka på lördag igen och det blir runt 25 grader i Göteborg.

ANNONS

Precis vid kusten hamnar temperaturen på runt 20 grader på söndagen, en bit in i Götaland blir det över 25 grader.

Även kommande nätter kommer att bli varmare successivt. Som lägst hamnar temperaturen på 13 grader för att sen stiga mot 15-16 grader natten mot fredag.

Sen är det ju midsommar snart och enligt Alexandra Ohlsson ser prognosen skaplig ut med runt 20 grader.

LÄS MER:Guide: 14 takterrasser i Göteborg

LÄS MER:Göteborgshotell med pool

LÄS MER:Här är Göteborgs bästa uteserveringar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS