Här springer göteborgarna för sina liv

Under lördagen sprang över tusen deltagare en fem kilometer lång skräckhinderbana på Ringön. Run For Your Lives är loppet som ger dig en anledning att ta tag i träningen på riktigt.
– De vet inte vad de ger sig in på, säger Erik Haneskog, arrangör och grundare av Run For Your Lives.

ANNONS
|

Tänk dig att zombieapokalypsen är här, och den är total. Nu finns det bara ett mål - att överleva.

Loppet Run For Your Lives, som också arrangeras i Örebro och temaparken High Chaparral, har för första gången hittat till Göteborg.

– Göteborg är en underbar stad. Vi har haft jättemycket löpare som har varit med på Örebro-loppen som sa "kom till Göteborg, det är en löparstad”, säger Erik Haneskog.

En upplevelse

Tävlingen går ut på att deltagarna ska ta sig igenom en fem kilometer lång hinderbana med zombies hack i häl.

– Man springer, går, kryper, vad man nu känner funkar bäst. Det går ju inte på tid det här alltså. Man kan ta det lugnt och njuta av upplevelsen, säger Erik Haneskog.

ANNONS

Varje tävlande har dessutom tre liv att skydda. Helst ska man ta sig i mål, eller till “Safe Zone”, med minst ett av dem i behåll.

– De har tre livband som hänger bak. Alla zombies, de hundratals vi har, kommer att försöka ta dem, ett och ett, säger Erik Haneskog.

The Walking Dead

På plats finns sammanlagt 240 personer som agerar zombies, poliser och soldater, allt för att skrämma de tävlande. Loppet är influerat av zombiegenren och i huvudsak av TV-serien The Walking Dead.

Mellan byggnader och tunnlar med otäcka ljud och zombies, kan deltagarna andas ut. Men runt nästa hörn väntar ännu en del av banan – full med obehagliga hinder.

Apokalypsen skildras i olika filmiska scener och över Ringön flyger helikoptrar för att skrämma deltagarna ytterligare.

– Vi kastar ut hundratals lik på alla smågator och gränder, säger Erik Haneskog.

"Lite läskigt"

Linnéa Fritz och Annelie Poulsen har precis tagit sig i mål, och är både uppskrämda och glada.

– Det var ju lite läskigt, men det var kul, säger Annelie.

De båda berättar att de redan känner sig sugna på att göra det igen, trots att det var läskigt och skrämmande.

– Det är tufft, men samtidigt väldigt kul att utmana sig faktiskt, säger Linnéa.

ANNONS

Erik Haneskog hoppas på en fortsättning för zombierna i Göteborg.

– Uppslutningen är enorm alltså, runt 1700 personer är med och springer. Det är nytt, första gången, men vi förväntar oss att det ska bli en återkommande grej i Göteborg. Vi siktar redan på nästa år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS