GW: 17-åringen kommer mörda igen – eller själv bli mördad

Den dömde polismördaren kommer antingen mörda igen, eller själv bli mördad när han kommer ut. Det spår Leif GW Persson.
– Det är ingen djärv prognos. Det finns tyvärr en mycket dyster och övertygande bevisning för att är just så det slutar, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

ANNONS
|

I fredags dömdes en 17-åring till åtta års fängelse för mordet på polismannen Andreas Danman i Biskopsgården den 30 juni. Om domen står sig – både försvars- och åklagarsidan säger sig överväga en överklagan – kan 17-åringen släppas fri efter cirka sex år.

Han kommer då vara runt 23 år gammal.

LÄS MER:Fängelse i åtta år för mordet på polismannen Andreas Danman

Och Leif GW Persson befarar att det kommer sluta illa för den nu dömde mördaren.

– Med tanke på hans tidigare historia så kommer det här sluta på ett av två sätt: antingen mördar han ytterligare någon person när han är fri att dömas fullt ut, och får då ett livstidsstraff, säger han i Nyhetsmorgon.

ANNONS

– Eller också blir han själv mördad, säger han.

LÄS MER:Tingsrätten: Här är bevisen som fällde polismördaren

Leif GW Persson menar att hans prognos inte är särskilt djärv.

– Det finns tyvärr en mycket dyster och övertygande bevisning för att är just så det slutar.

I TV4:s Nyhetsmorgon säger han att domen antagligen kommer stå sig, då han bedömer bevisningen som god. 17-åringen har hela tiden nekat till brott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS