GW övertygad om att misstänkte mannen kommer att hittas

Leif GW Persson är övertygad om att han kommer att hittas.
– Den stora risken är att han hittar på något med sig själv, säger han i TV4 Nyhetsmorgon.

ANNONS
|

På söndagsmorgonen uttalade sig kriminolog Leif GW Persson om explosionen i Anndedal och den misstänkte mannen som polisen jagar. Enligt honom är det inte svårt för polisen att leta.

– Det är inte så svårt och de hittar honom förr eller senare men det kan vara svårt att göra det på kort tid, säger Leif GW Persson.

Han förklarar att allting i mannens liv nu kartläggs av polisen – familj, kontakter, och tidigare jobb. Det är ett arbete som tar tid.

– Men jag är ganska säker på att de kommer att få tag i honom. Den stora risken är att han hittar på något med sig själv, det kan man inte utesluta, säger han.

ANNONS

Leif GW Persson konstaterar att det finns flera omständigheter som pekar på att den misstänkte mannen i fråga kan ligga bakom dådet, som tillgång till fastigheten och en konflikt med fastighetsägaren.

Att en explosion orsakar en så omfattande brand är dock ovanligt, menar GW Persson. Därför tror han att någon form av gas kan ha varit involverad.

– Smäller man av en vanlig dynamitbomb brukar det sällan börja brinna.

För tillfället är mannen misstänkt för brottet grov allmänfarlig ödeläggelse, ett brott som har livstid i straffskalan. Men det tror inte GW blir aktuellt om mannen döms.

– Det kommer han inte att få men jag tror att han får tvåsiffrigt, säger Leif GW Persson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS