Gata avspärrad – fasadplåtar riskerar lossna

Polisen har spärrat av ett område vid Vegagatan eftersom två fasadplåtar riskerar att lossna. Räddningstjänsten vågar inte gå upp med stege på grund av väderleken.

ANNONS
|

I den hårda vinden har två fasadplåtar högt upp på en byggnad vid Vegagatan börjat lossna.

– Det blåser så hårt att vi inte kan gå upp med stege, säger Björn Vanderkaay, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Risken att de faller ner har fått polisen att spärra av en del av Vegagatan.

– Plåtarna har inte blåst av, men enligt larmet har de börjat lossna, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen region Väst.

Det finns ingen uppgift om hur stora fasadplåtarna är.

Kranbil från Uddevalla

Strax efter klockan 17 uppger polisen att ägaren av den aktuella fastigheten ringt efter en särskild kranbil från Uddevalla. Bilen är tillräckligt kraftig för att man ska kunna lyfta ner plåtarna.

ANNONS

– Tills vi fått ner dem kvarstår avspärrningarna, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Enligt Per Holmberg, meteorolog på Foreca, blåste det som mest 19,9 meter per sekund vid Vinga klockan 16. SMHI:s varningsgräns går vid 20,8.

– Då riskerar träd att fällas, säger Per Holmberg.

Längre in mot land blåste det runt 14-15 meter per sekund.

Vinden kommer dock att avta under kvällen och bli mer västlig, vilket innebär att det blir blåsigt främst längst Bohuskusten.

– Men mot natten avtar det överallt, säger Per Holmberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS