Gängmedlemmen i 25-årsåldern döms nu till ett kortare fängelsestraff efter att ha upprepat hotfulla uttalanden om att han anser att en en polisman förtjänar ett skott i pannan.
Gängmedlemmen i 25-årsåldern döms nu till ett kortare fängelsestraff efter att ha upprepat hotfulla uttalanden om att han anser att en en polisman förtjänar ett skott i pannan. Bild: Montage GP

Gängmedlem hotade polisman under rättegång

Under rättegången där gängmedlemmen från Västra Frölunda stod åtalad för hot mot tjänsteman upprepade han vid flera tillfällen att en polisman "förtjänade att få ett skott i pannan". Nu döms mannen på nytt och den här gången till fängelse. "Det är särskilt allvarligt att NN under pågående rättegång på nytt uttalar ett sådant hot mot en polisman", skriver tingsrätten i sin dom.

ANNONS
|

I mitten av januari i år inleddes rättegången vid Göteborgs tingsrätt mot en gängmedlem i 25-årsåldern som misstänktes för att ha hotat en polisman i Västra Frölunda.

När gängmedlemmen hördes i rätten sa han vid upprepade tillfällen att han fortfarande ansåg att den aktuelle polismannen förtjänade att få ett skott i pannan.

Nya hotfulla uttalanden

Tingsrätten betonar att hoten under rättegången inte handlar om vad mannen har sagt i polisförhör om brottet han stod åtalad för – utan menar att det handlar om nya markeringar och hotfulla uttalanden.

Rätten skriver också att det inte går att bortse från att den målsägande polismannen arbetar i en miljö där det både förekommit och förekommer allvarligt våld och att det påverkar allvaret och innebörden i mannens uttalanden.

ANNONS

Gängmedlemmen, som ingår i ett av de två stridande kriminella nätverken i Västra Frölunda, medger att han sagt det som påstås under rättegången men förnekar brott. Han menar istället att han nu blir dubbelt bestraffad eftersom hoten han uttryckte i rättssalen i själva verket handlade om brotten som den första rättegången handlade om.

Döms till fängelse

Efter den första rättegången dömdes mannen till villkorlig dom och dagsböter. Nu döms han till en månads fängelse för hoten som han uttryckte under rättegången. Han döms också till att betala 5 000 kronor i skadestånd till den hotade polismannen.

"Det är särskilt allvarligt att NN på nytt hotar samma polisman och det under pågående rättegång. Det är även försvårande att NN trots den pågående lagföringen väljer att vidmakthålla det hot som han riktat mot polismannen genom att på nytt framföra denna åsikt och hotfulla uttalande", skriver tingsrätten i sin dom.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS