Fyra personer gripna efter båtbrand

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades under fredagsmorgonen om en båtbrand vid Önnereds brygga i Västra Frölunda. Två personer har förts till sjukhus. Fyra personer är gripna misstänkta för grov stöld av båt.

ANNONS
|

Larmet om branden kom till SOS klockan 07.37 på fredagsmorgonen.

Enligt polisen var det en motorbåt som brann och det fanns gasoltuber ombord.

SOS Alarm uppgav att räddningstjänst var på plats med två enheter även två ambulanser med ambulansbåt var på plats.

Två personer gömde sig

Vid 08.30 meddelade polisen att branden ska ha börjat ombord på båten när den var ute till havs och att den sedan drivit till Önnereds brygga. Branden är nu släckt.

– Jag har fått lite oklara uppgifter men min uppfattning är att det var totalt fyra personer ombord och att två personer hoppade i havet och simmade till Rösö intill, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Enligt polisen framkom det senare på platsen att de två personer som hoppat av båten hade tagit sig i land på Lilla Rösö.

När polisen letade efter dem försökte de gömma sig utan resultat.

De andra två personerna stannade på båten och blev rökskadade.

– De vårdas på sjukhus just nu, säger Thomas Fuxborg.

Skadeläget för personerna är enligt Sahlgrenskas pressjour stabilt.

Fyra personer gripna

Polisen meddelar vid klockan halv tio att alla fyra hade gripits och att de misstänks ha försökt stjäla båten när den började brinna.

– Alla fyra är gripna misstänkta för grov stöld. Nu fortsätter utredningen och samtliga personer är frihetsberövade, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Enligt polisen handlar det om tre män i 30-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern.

En av de två som tog sig i land på Lilla Rösö hade även en haschbit på sig och misstänks för narkotikabrott utöver de andra misstankarna.

Orsaken till branden är ännu okänd.

ANNONS