Fyra kvinnor har anhållits misstänkta för försök alternativt försök till dråp. Arkivbild.
Fyra kvinnor har anhållits misstänkta för försök alternativt försök till dråp. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fyra anhållna för mordförsök på ung kvinna

Fyra unga kvinnor misstänks för att ha knivhuggit en femte kvinna i centrala Göteborg sent på tisdagskvällen. De har nu anhållits misstänkta för mordförsök alternativ försök till dråp.

ANNONS
|

Larmet om en misshandel kom klockan 23.07 på tisdagskvällen. Då hade en kvinna blivit huggen med en kniv vid Åkareplatsen, bakom Posthotellet i Göteborg.

Kvinnan som är i 20-årsåldern fick föras till sjukhus och enligt polisen ska hon fått motta fler än ett hugg.

En reporter på GP som befann sig vid platsen vid samma tidpunkt hörde en kvinna skrika ”släpp mig” och såg sedan hur poliser och väktare rusade dit.

Vittnen på platsen kunde sedan hjälpa polisen och strax därefter greps de fyra unga kvinnorna.

– De känner varandra på något sett allihop. Så det är inget som hänt av en slump. Alla de anhållna är förhörda men jag har ingen mer information om vad konflikten ska ha handlat om. Den yngsta av de gripna är i 17-årsåldern och den äldsta är i dryga 20-årsåldern, säger polisens presstalesperson i Väst Thomas Fuxborg.

ANNONS

Kvinnans tillstånd är allvarligt men stabilt enligt Sahlgrenska. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt försök till dråp.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS