Friskväderstorget - en tryggare plats

ANNONS
|

Det är projektet Jämställd trygghet - olika lika, som nu gör en konkret insats för att öka tryggheten i området, inte minst för tjejer.

En viktig trygghetsskapande faktor är folk i rörelse. Bara att flera människor finns på samma plats gör att folk vågar sig ut. Då är det viktigt att gångstråk och gångtunnlar känns säkra.

I dag klockan 17.00 invigs det uppfräschade området kring Friskväderstorget i Norra Biskopsgården. Där finns nu färre buskage, fler öppna ytor och bättre belysning. Och gångtunneln har blivit ljusare.

- Vi har jobbat konkret och skapat en unik tunnel klädd i emaljerad plåt. Det är tjejer och kvinnor i området som har designat den med hjälp av arkitekter. Att de som bor här har varit med och utformat den gör att alla känner att det verkligen är vår tunnel, säger Margareta Sjöholm som leder projektet.

ANNONS

Förändringarna är bara ett första steg mot ett bättre område. I tur står att åtgärda ett otryggt grönområde mitt bland bostadshusen. I mars startar dessutom en renovering av hela Friskväderstorget.

ANNONS