Flerbilskrock på E6 – en till sjukhus

Mannen försökte fly från polisen och körde ut på E6 – mot färdriktningen. Där krockade han med en annan bil. Nu misstänks han för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. En medpassagerare, en kvinna, har förts till sjukhus.

ANNONS
|

Larmet om en trafikolycka på E6 mellan Örgrytemotet och Kallebäcksmotet i södergående riktning kom 10.36. En man i 25-årsåldern ska då ha försökt smita från polisen i Gårda genom att köra ut på motorvägen i fel färdriktning.

– Det var ett kort förföljande men när han körde ut mot trafiken så avbröt polisen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

När mannen försökte passera bilarna som körde åt andra hållet krockade han med en av dem.

– Det är en bil som har snurrat runt och står på vägbanan och så är flera personbilar inblandade. Det är lite oklart exakt hur många, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Både räddningstjänst och polis har larmats till platsen.

– Vi är där med fyra bilar och det är mycket polisbilar, säger Johan Karlsson.

I mannens bil satt det även en kvinna i 20-årsåldern. Hon ska ha gjort illa huvudet och en polispatrull körde henne till sjukhus. Ingen annan ska ha blivit skadad. Mannen misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Polisen har tagit med honom för provtagning.

Flera filer på E6 mot Malmö var blockerade, något som orsakade stor trafikpåverkan. Vid 11.30 var fordonen bärgade och vägen fri men det är fortfarande långa köer söderut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS