Flera omhändertagna efter stormatchen

Flera personer har omhändertagits av polis efter fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och AIK på Ullevi. Sammanlagt omhändertogs ett 40-tal personer för ordningsstörning.
– Det har varit mycket rusningar, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Polisen har haft att göra i Göteborg i samband med fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och AIK under tisdagskvällen. Efter endast mindre incidenter innan matchen blev det desto mer efter matchen. Polisen fick då hålla isär supportergrupperna.

– Det har varit mycket rusningar och de har försökt att komma åt varandra. Men det har de inte lyckats med tack vare gott polisarbete, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Sammanlagt omhändertogs ett 40-tal personer för ordningsstörning. Fyra anmälningar har skrivits. Två gäller våld mot tjänsteman – vilket en person också greps för, en handlar om hot mot tjänsteman och en om skadegörelse.

ANNONS

På Odinsgatan i närheten av Ullevi har polisen omhändertagit 25 personer. Vid polishuset och Stampgatan har sex respektive nio personer fått stifta bekantskap med polisen.

– De kommer att avlägsnas eller omhändertas, säger Peter Adlersson och påpekar att siffrorna är preliminära.

På sin hemsida skriver polisen att omhändertagningarna görs med stöd av polislagens paragraf 13, vilket polisen har rätt att göra om en person stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna.

Vid 23-tiden hade det lugnat ner sig på samtliga platser.

– Vi har några personer som har omhändertagits och nu sitter på polishuset, men de flesta blev avlägsnade från platsen. Det ska ha gått ganska städat till, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till fysisk skada i samband med oroligheterna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS