Flera bilar i brand i parkeringsgarage i Bergsjön

Tre bilar brann i ett parkeringsgarage i Bergsjön tidigt på torsdagsmorgonen. Fyra stationer från räddningstjänsten har varit på plats för släckning och rökdykning. 20-talet bilar har också rökskadats.

ANNONS
|

Larmet kom in till SOS vid 04.30 på torsdagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten brinner det i tre bilar som står längst in i ett underjordiskt parkeringsgarage i Bergsjön. Brandmän från fyra stationer samt ledningsfordon är på plats.

Även polis har skickats till platsen.

– Jag vet inte vad det kommer att bli för rubricering på det men någon form av anmälan kommer det att bli, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Strax innan klockan 06 arbetade räddningstjänsten med att bekämpa branden.

– Vi håller på att trycka undan röken men jag inte fått bekräftat att branden är släckt, säger Bosse Johansson vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS

Mycket rök

Vid 06:15 var branden släckt och räddningstjänsten hade börjat skicka hem en del styrkor, medan andra arbetade kvar.

– Det pågår ventilering. Det är mycket rök, säger Björn Van Der Kaay vid räddningstjänsten.

Vid 06:45 var polisen fortfarande kvar på platsen, enligt polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Under morgonen har polisen dokumenterat platsen. Tre fordon har brunnit och ett 20-tal är rökskadade.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS