Fembilskrock på E20 – stor trafikpåverkan

Fem bilar krockade på Hulanpåfarten på E20 på tisdagsmorgonen. Ingen person skadades, men under bärgningsarbetet var bara ett körfält öppet i riktning mot Göteborg trafikpåverkan blev stor.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom klockan 06.34. När räddningstjänsten anlände till olycksplatsen, Hulanmotet i Lerum, visade det sig att fem bilar hade kört in i varandra på påfarten till E 20 i riktning mot Göteborg.

– Alla ska vara ute ur bilarna och ingen ska vara skadad. Det är lite läckage och plåtskador på fordonen, säger Björn Van Der Kaay, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Inledningsvis stängdes all trafik av i riktning mot Göteborg, men vid 06.50 kunde en fil öppnas. Trafikpåverkan blev stor under bärgningsarbetet och själva Hulanpåfarten var då avstängd.

Trafiken kunde släppas på en timme efter olyckan

GP har varit i kontakt Rickard som fastnade i bilköerna efter olyckan. Han berättar att han körde på E20 i Floda, men knappt kunde komma någonstans.

ANNONS

– Jag har suttit i kö i 40 minuter och kanske rört mig tjugo meter fram, det är enorma köer, säger han.

Ungefär en timme efter larmet om olycka meddelade räddningstjänsten att de hade lämnat platsen och att trafiken flöt igen.

– Det ska vara utrett och jag ser i min kamera att trafiken flyter på platsen nu, säger Johannes Sändberg vid Trafikledningscentralen Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS