Fem bilbränder under natten

Under natten kom flera larm om brinnande fordon i Göteborg. Vid två tillfällen – med närmare tre timmars mellanrum – brann bilar på Höstvädersgatan i Biskopsgården.
– Eftersom det är skadegörelse vid bägge tillfällen och på samma ställe kan man misstänka att det är samma personer som ligger bakom, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Vid klockan 00.44 fattade en personbil eld på Höstvädersgatan i Biskopsgården i Göteborg. Räddningstjänsten kunde ganska snabbt få kontroll på branden innan ärendet lämnades över till polisen.

– En bil totalförstördes och en bil blev svedd i lacken, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Händelsen rubricerades som skadegörelse genom brand eftersom det fanns en spridningsrisk.

Brand på samma adress

Strax innan klockan 04 fick räddningstjänsten in ytterligare en larm om en bilbrand på samma adress i Biskopsgården.

– Det är på samma parkeringsplats, säger Thomas Fuxborg.

Då visade det sig vara tre parkerade bilar som fattat eld.

Polisen upprättade tre anmälningar om skadegörelse genom brand.

ANNONS

Misstänker man något samband mellan bränderna?

– Det finns det troligtvis och det är det vi utgår ifrån, sa Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, under natten.

På söndagsmorgonen sa Thomas Fuxborg:

– Eftersom det är skadegörelse vid bägge tillfällen och på samma ställe kan man misstänka att det är samma personer som ligger bakom.

Han fortsatte:

– När något sådant här sker är man alltid på tårna, både Räddningstjänst och polis, att det finns en anledning till att man försöker locka upp blåljuspersonal i området och att det kan bli oroligt. Men i det här fallet har det gått bra vid båda tillfällena.

Andra larmet om bilbrand

Det brann fordon vid ytterligare ett tillfälle under natten. Vid klockan 01.37, fick räddningstjänsten in ett larm om en lastbil som fattat eld på Angereds Gård.

– Vi är på plats där just nu och håller på att släcka branden, mer än så vet jag inte i nuläget, sa Lotta Molander vid räddningstjänsten Storgöteborg, inledningsvis.

Räddningstjänsten var på plats med sex enheter och även polisen kallades till platsen. Enligt SOS Alarm har en ambulans åkt ut till platsen, men vänt igen ganska snabbt.

En dryg halvtimme senare var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen, men uppgav att branden var under kontroll.

ANNONS

– Branden är i stort sett släckt nu. I nuläget verkar det inte heller som om det har läckt ut något från tanken på lastbilen, säger Anders Helmborn vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand även i det fallet.

ANNONS