Explosion i ett trapphus

Natten till söndag skedde någon form av explosion i ett flerfamiljshus i Västra Frölunda.
– Det vi kan komma fram till just nu är att det förmodligen varit en banger, säger polisens vakthavande befäl Andreas Odén.

ANNONS
LocationVästra Frölunda||

Strax innan klockan 02 under natten mot söndagen inkom ett larm om en explosion i ett flerfamiljshus i Västra Frölunda. Räddningstjänst var på plats med två enheter, varav en höjdenhet. Även polis kallades till adressen.

– Det har varit någon form av explosion i ett trapphus. Men vi vet inte vad som kan ha hänt, men det är inget som brinner där i alla fall, sa Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, under natten.

Enligt räddningstjänsten har ingen person kommit till skada i samband med explosionen.

”Förmodligen varit en banger”

Ärendet kommer att tas över av polisen.

– Vi är kvar på plats, men vad som har smällt är fortfarande oklart. Vi får avvakta lite i nuläget, sa polisens vakthavande befäl Andreas Odén under natten.

ANNONS

Strax efter klockan 04 meddelade polisen att de var kvar en stund på platsen och samverkade med räddningstjänsten.

– Det vi kan komma fram till just nu är att det förmodligen varit en banger eller något liknande som har exploderat inne i trapphuset. Vi har dokumenterat och vidtagit initiala utredningsåtgärder på plats och inlett en förundersökning om skadegörelse, säger Andreas Odén.

Enligt polisen orsakade explosionen mindre skador på porten in till flerfamiljshuset.

Behövde boende evakueras?

– Nej, det fanns inget ytterligare som skulle kunna detonera eller så där inne. Vi känner oss färdiga och har lämnat platsen nu, säger Andreas Odén.

Det är i nuläget oklart varför det hela skedde just där.

– Jag har inga uppgifter om att det skulle finnas någon hotbild för någon på adressen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Händelsen rubriceras som skadegörelse.

”Banger”

En banger är en kraftig smällare som kan ha liknande sprängeffekt som en handgranat. De är olagliga i Sverige.

ANNONS