Enkelt att omvandla till gångfartsområde

ANNONS
|

Satsningarna på Tredje Långgatan är enligt Björn Siesjö en naturlig utveckling. Tack vare många näringsidkare och alternativa rörelser har gatan successivt dragit till sig allt mer folk. Och därmed blivit intressant för investerare och nyetableringar.

– Området kommer att ändra karaktär. Det kommer att bli mer av fina gatan, mindre brötigt, enkelt och rufft, säger han.

Förvandlingen kommer dock inte att ske över en natt, men likväl som Långgatorna såg annorlunda ut för tio år sedan kommer de enligt Björn Siesjö också att delvis ha bytt identitet om tio år.

- Så länge det finns andra ställen i stan där det alternativa och mera brötiga kan ta vägen är det ingen fara. Med Ringön är vi exempelvis försiktiga nu, vi vill inte snygga till allting. Kultur och verksamheter som ligger mer på marginalen måste också få plats, säger han.

ANNONS

Vad tror du om möjligheterna att göra Tredje Långgatan till gångfartsområde?

- Det kan man lösa. Det går att måla och skylta lite enkelt. Det finns inga hinder annat än möjligen tjänstemän som är regelryttare. Finns det en politisk vilja för det här så kommer det att gå. Men man borde börja med Andra Långgatan och ta Tredje sen, säger han.

Finns det baksidor för de boende?

- Nej det tycker jag inte. Det finns säkert boende som inte håller med men jag tror att det innebär stora fördelar för de boende om gatan blir mer livaktig.

ANNONS