En person skjuten i Kungsbacka

En man i 35-årsåldern sköts i låret i ett villaområde i Åsa, Kungsbacka kommun, under torsdagskvällen. Ingen är gripen för skottlossningen och polisen utreder nu mordförsök alternativt grov misshandel.
– Varför han har blivit skjuten vet vi inte ännu, men målsägande är inte känd av oss i andra sammanhang, säger Hans Lippens vid polisen.

ANNONS
|

Strax innan klockan sex på torsdagen larmades polis till ett villaområde i Åsa. Där hade en man i 35-årsåldern skjutits i benet.

– Det är en person som är skjuten i låret och han är på sjukhus, vaken och talbar, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.

Ingen är gripen för dådet än, men en eller flera personer ska ha lämnat platsen i ett fordon.

– En alternativt två har lämnat platsen i en bil, det är inte riktigt klart hur många. Vi har letat efter bilen en stund, det är många vägar därifrån, säger Hans Lippens.

Polisen har inlett en utredning om försök till mord, alternativt grov misshandel, rubriceringar som kan komma att ändras under förundersökningen.

ANNONS

Polisen: ”Målsägande inte känd av oss”

Vad som ligger bakom skjutningen är dock fortfarande oklart.

– Varför han har blivit skjuten vet vi inte ännu, vi ska prata med honom på sjukhuset och höra med eventuella grannar om det har sett eller hört något, säger Hans Lippens.

– Men målsägande är inte känd av oss i andra sammanhang, som man kanske kan tror.

Polisen har genomfört vittnesförhör i området och har spärrat för teknisk undersökning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS