Elfel på Centralen orsakar förseningar

Ett tidigare elfel på Göteborgs central orsakar förseningar och inställda tåg.

ANNONS
LocationGöteborg||

Strax innan klockan 16 inträffade ett elfel på Centralstationen. Under en kvart stod tågtrafiken still. Enligt Trafikverket har hittills åtta tågavgångar ställts in på grund av elfelet.

– Vi uppmanar resenärer att kontakta tågbolagen för information, säger Sofia Lindahl på Trafikverkets pressjour.

Till en början gick det bara att köra ut ett tåg åt gången. Det är nu löst, men tågen kör fortsatt med begränsad hastighet.

– Det blir ytterligare förseningar på grund av det. Men trafikledningen jobbar på att försöka få trafiken i rullning igen, säger Sofia Lindahl.

Ingen prognos

Det orsakar störningar i tågtrafiken till och från Göteborg under torsdagseftermiddagen.

– All trafik påverkas. Man kan räkna med en del förseningar, säger Göte Andersson på Västtrafiks störningsjour.

ANNONS

Det finns ännu ingen prognos på när tågtrafiken kan köra som vanligt igen.

– Vi vet inte heller i nuläget vad som orsakat elfelet, det kan vara lite knepigt att ta reda på eftersom elen kom tillbaka så fort. Men felsökning pågår, säger Sofia Lindahl på Trafikverket.

Vid 17.20 meddelade Västtrafik att det fortfarande rådde följdförseningar. De uppmanar resenärer att hålla koll på hemsidan för vidare uppdateringar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS