Domkyrkans oväntade julskämt: ”Vi flippade väl ur lite”

Göteborgs Domkyrka brukar vanligtvis prydas av hälsningar vid högtiderna. Men årets julhälsning är lite annorlunda.
– Vi är alltid fyndiga internt men det här var väl första gången vi visade det externt, säger Susanne Olbing, församlingsherde.

ANNONS
|

Den som haft vägarna förbi Domkyrkan den senaste tiden har kanske reagerat lite extra på kyrkans julskylt. Den innehåller nämligen en ordvits, istället för ”Gläns över sjö och strand” står ”Glenns över sjö och strand”.

– Vi satt och spånade och så flippade vi väl ur lite. Vår informatör som kom på det var himla nöjd och det tycker vi att hon ska vara, säger Susanne Olbing.

Reaktionerna har varit många och positiva.

– De tycker att det är roligt och att vi med god marginal lever upp till fördomar man har om en Göteborgare.

En som uppmärksammat tilltaget är Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. På Twitter postar han en julhälsning från Göteborg.

ANNONS

Delade åsikter

En som inte verkar tycka det var lika charmigt är forskaren och vetenskapsskribenten Emma Frans. Hon kommenterar tilltaget på Twitter med orden "Gräv bort Göteborg".

Men Susanne Olbing och hennes kollegor är nöjda med formuleringen.

– Vi känner oss lite taggade och lite utmanande att fortsätta överraska.

Blir det fortsatt vitsande i påsk?

– Påsken är ju lite känsligare med att bli för humoristiskt, där pratar vi avrättning och återuppståndelse. Det är om vi lyckas få till ett byte till påskdagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS