Da Silva gav igen på snyggt sätt

ANNONS
|

– Då var det inte helt poppis att hålla på med dans. Jag blev inte mobbad, men jag blev retad och kallad för bög. Men jag vet andra som blev mobbade, och det är ju en anledning till att många killar slutar med dansen i den åldern, säger den i dag 30-årige göteborgaren.

Han liknar den inskränkta miljön på högstadiet vid ett Big Brother-hus, som man ju dock kommer ut ur så småningom.

– Som kille måste man komma ihåg att det är en period, och försöka ignorera det och tänka att det blir bättre. Och man ska komma ihåg att det finns mycket osäkerhet och svartsjuka bland killar i högstadieåldern, säger Daniel Da Silva.

ANNONS

Fick bra kompisar

Han tog sig igenom den tuffa tiden tack vare att han fick många bra kompisar genom dansen. Och Daniel Da Silva lyckades tysta ner de som retade honom genom att visa vad han kunde.

– På avslutningen i åttan eller nian valde jag att göra en dansuppvisning för hela skolan. Efter det höll de käften. Då såg de att jag var duktig på det jag gjorde. För mig handlade det också om att övermanna mina rädslor och ge igen på ett snyggt sätt.

Men Daniel Da Silva tror att attityderna tyvärr skiljer sig åt mellan olika danser, att reaktionerna efter uppvisningen kanske inte blivit desamma om han dansat balett i stället för pardans.

– Att vara 14-årig kille och springa runt i trikåer är nog inte så coolt bland polarna, inte ens om du är bäst i världen. Att dansa breakdance är nog ganska coolt. Pardans är någonstans mitt emellan, folk tyckte ju att det var bögigt att vicka på höfterna. Men jag fick dansa med skolans snyggaste tjej fyra timmar efter skolan, säger han.

ANNONS