Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Brasvideo orsakade utryckning

Runt klockan 20 på söndagskvällen inkom ett larm om en brand i ett flerfamiljshus i Frölunda, Göteborg. När räddningstjänsten anlände till platsen visade det sig vara en tv som visade en film på en brasa.
– Det är inte första gången det händer, säger Mathias Kapocs, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg och suckar.

ANNONS
|

Mathias Kapocs har varit med om detta både i sitt arbete som operatör på SOS Alarm och som larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Göteborg.

– Det är ju lätt att när människor går och slänger in ett öga i någons fönster att de misstar brasan på TV som en utvecklad brand, säger Mathias Kapocs.

Men trots att Mathias Kapocs fått in larm om detta flera gånger så tycker han att man inte behöver sluta använda TV-brasan.

– Nä, det tycker jag väl inte. Men man bör använda det med försiktighet. Typ tända lampor och visa att man är där.

ANNONS

Mathias Kapocs tycker inte att larmen är så märkliga.

– Det ser ju trots allt väldigt verklighetstroget ut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS