Brand i bostadshus i Säve

På lördagsmorgonen larmades SOS om en brand i en villa i Säve. Enligt polisen rör det sig om ett parhus eller en villa med lägenheter som brann kraftigt.
– Vi får in ett samtal från en granne som ser att det bolmar upp stora lågor och svart rök, säger Lucas Hettman, teamleader på SOS Alarm.

ANNONS
|

Det var vid omkring tjugo i åtta på lördagen som SOS Alarm fick in flera samtal om en brand i en villa i Säve.

– I nuläget har jag så mycket som fem räddningstjänstenheter och tre ambulanser på platsen, men jag har inte fått någon rapport därifrån, säger Lucas Hettman.

Räddningstjänsten bekräftade att en villa brinner och att släckningsarbete pågick.

Polisen: Byggnaden går troligen inte att rädda

Även polisen larmades till platsen.

– Det ska vara en kraftig brand i något slags parhus eller villa med flera mindre lägenheter. Vi kom precis fram till platsen, och jag har inga uppgifter om skadeläge, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst, strax efter åtta.

ANNONS

Vet ni om någon är eller har befunnit sig i huset?

– Vi har inga sådana uppgifter i nuläget, säger Fredrik Svedemyr.

– Det enda jag har hört är uppgifter om att en granne har öppnat upp sitt hus för boende i den här längan.

Polisen skriver på sin hemsida att byggnaden troligen inte går att rädda, enligt uppgift till patrullen. Man har nu skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Räddningstjänsten fortsätter med eftersläckning

Strax innan 11 på förmiddagen uppgav räddningstjänsten att branden var släckt.

– Vi är kvar på platsen och håller på med efterarbete. Det vi har fått till oss är att branden är släckt och att man håller på med eftersläckning. Nu har vi dragit ner på styrkorna så det är inte lika mycket folk där längre. De har inte gett någon prognos för hur länge de blir kvar men det lär bli några timmar åtminstone, säger Sara Rosenquist, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Vet ni hur det har gått med huset?

– Nej, några exakta uppgifter om hur omfattande skadorna på huset är har vi inte fått.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS