Brand i återvinningscentral – Stadsmissionens lokal drabbad

En byggnad vid återvinningscentral i Alelyckan började brinna under natten. Enligt räddningstjänsten är det en lokal tillhörande Stadsmissionen som drabbats.
– Det var kraftig rökutveckling, säger Bosse Florell vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 03 natten till onsdagen som en väktare larmade räddningstjänsten efter att hen noterat rök från en byggnad vid återvinningscentralen i Alelyckan i Göteborg.

En del av byggnaden hade fattat eld.

– Det är Stadsmissionens lokal, en del av byggnaden har brunnit, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

När räddningstjänsten kom till platsen var det kraftig rökutveckling från byggnaden. Med tio enheter på plats lyckades man snabbt få kontroll över branden.

– Branden hade startat i en återvinning för småbatterier som sedan tog sig i konstruktionen, säger Bosse Florell.

ANNONS

Vid 06-tiden avvecklade räddningstjänsten insatsen på plats.

– Två man kommer vara kvar för efterbevakning, säger Bosse Florell.

Polisen var även på plats och i nuläget finns ingen misstanke om brott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS