Bortrest villaägare såg tjuvar på övervakningskamera

Den bortresta villaägaren såg fyra maskerade personer i sitt hus – genom sin övervakningskamera. När polisen kom till platsen hade de flytt. En hundpatrull lyckades få upp spåren efter gärningsmännen – men tappade efter en stund bort dem:
– Det kan ju vara så att man hittar teknisk bevisning eller andra spår som gör att man kan nå framgång i ärendet i alla fall, konstaterar polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
|

Klockan hade passerat midnatt när en villaägare larmade polisen om ett inbrott i sitt hem i Önnered i Göteborg.

Villaägaren själv var bortrest men hade sett fyra maskerade gärningsmän i sitt hus via sina övervakningskameror.

– De flesta nya larm har någon form av kamerafunktion som fångar upp bilder. Inbrottslarm där kameror är inmonterade i detektorer och annat. Det är väldigt bra. I vissa av modellerna får husägaren bilder skickade till sig direkt när det händer, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler och fortsätter:

– Då blir man snabbt varse om det är falsklarm eller ett skarpt larm. Det är en positiv teknikutveckling.

ANNONS

När polisen kom till platsen såg de att rutan till en altandörr hade krossats.

Spåren försvann efter skogen

En jakt efter gärningsmännen inleddes i närområdet. En hundpatrull fick till en början upp spår som ledde mot en skog.

– Man följer spåren en bit från huset in i ett skogsområde. Men när spåret lämnar skogen och övergår in i vanlig bebyggelse med asfalt tappar man spåret. Gärningsmännen undkom dessvärre, säger Hans-Jörgen Ostler.

Men utredningen fortsätter:

– Det kan ju vara så att man hittar teknisk bevisning eller andra spår som gör att man kan nå framgång i ärendet i alla fall.

Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott.

Det är oklart vad som försvunnit från hemmet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS