Regnkläder kan komma väl till pass under Kulturkalaset och Europride. Arkivbild.
Regnkläder kan komma väl till pass under Kulturkalaset och Europride. Arkivbild. Bild: Stefan Berg

Blöt festivalvecka att vänta i Göteborg

Sommarvärmen verkar vara ett minne blott. Under veckan som kommer kan göteborgarna räkna med regnskurar i princip varje dag.
– Det blir nog svårt att gå torrskodd genom hela veckan, säger Christoffer Hallgren på Foreca.

ANNONS
|

Sommaren 2018 har bjudit på både värme och sol med en torka som följd. Årets julimånad var den varmaste juli på 260 år.

Helgen som var bjöd dock på klassiskt Göteborgsväder, med ömsom regn, ömsom sol. Något som väntas hålla i sig de kommande dagarna. Redan under natten till tisdagen väntas ett nytt regnområde från de brittiska öarna dra in över Göteborg.

– Och det fortsätter regna fram till mitt på dagen i morgon. Sedan spricker det upp lite grann, så det kan bjudas på en del solstrålar i morgon kväll. Det finns även en liten risk för åska, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

ANNONS

Temperaturen på dagen väntas bli omkring 16-18 grader.

Lågtryck från Island

Solchanserna ser ut att bli något större under onsdagen, med temperaturer strax över 20 grader. Sedan ser vädret ut att åter slå om.

– På torsdagen har vi regnskurar som letar sig in mitt på dagen. Det blir också lite blåsigare, men fortfarande drygt 20 grader.

Ett lågtryck ligger i detta nu och snurrar över Island, och riskerar att föra in ostadigt väder lagom till helgen.

– Ett regnområde ser ut att kunna dra förbi på fredag eller lördag, eller möjligtvis båda dagar, eller inte alls. Det är lite osäkert fortfarande.

Enligt Christoffer Hallgren ser det värsta av helgens regn just nu ut att dra in över Halland, men säger att det kan komma att ändras. Klart är i alla fall besökare på Kulturkalaset och Europride gör bäst i att packa ner regnjackan.

– Det blir växlande molnighet, och det finns risk för regn.

Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.
Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Fortsätter nästa vecka

Han rekommenderar dock att man tar en extra koll på väderprognosen inför helgen.

– Man ska nog inte ge upp hoppet ändå om att solen kan bryta igenom molnen. Det finns hyfsade chanser ändå till sol.

Någon återgång till det värme som skämt bort Västkusten under större delen av sommaren ska man inte räkna med framöver.

ANNONS

– De stora dragen under inledningen av nästa vecka är att det är ostadigt väder med regn som avlöser varandra. Däremellan kan det bli lite soligare. Det beror ju lite på när på dygnet regnskurarna kommer. Kommer de nattetid kan det vara helt ok väder på dagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS