Bilkrasch i centrala Göteborg

En bilolycka inträffade under lördagskvällen på Nordenskiöldsgatan i centrala Göteborg. En cyklist fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

ANNONS
|

Larmet kom till SOS Alarm strax efter klockan åtta på lördagskvällen.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Nordenskiöldsgatan i centrala Göteborg efter ett larm och en kollision mellan en cyklist och en bilist.

Enligt ett vittne på platsen ska en hög smäll ha hörts i samband med olyckan.

– Jag skulle precis korsa gatan och hör ljudet av att det bara dånar och kommer en stor jävla bil. Det går så fort, och det bara smäller till, säger ett vittne från platsen och fortsätter:

– Jag blev så chockad.

Vittnet berättar hur bilen kom i väldigt hög fart.

ANNONS

– Bilen kom med en jävla kraft alltså, och smällen var väldigt hög, men jag såg inte att det fanns någon på gatan, säger hen.

En person förd till sjukhus med allvarliga skador

– Vi är på plats där, det rör sig om en olycka mellan en bilist och en cyklist, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt Göran Carlbom har cyklisten fått föras till sjukhus med befarad skallskada. Läget är allvarligt men inte livshotande. Bilens förare är oskadd men chockad.

Vad som orsakade olyckan är i nuläget oklart.

Sent på lördagsnatten uppgav Göran Carlbom att föraren av bilen är misstänkt för vållande av kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS