Biljakt i Gamlestaden

På söndagseftermiddagen grep polisen två män med hjälp av hundar och flertalet patruller i Gamlestaden efter att de inte stannat sin bil på polismans tecken. Passageraren misstänks för narkotikabrott och föraren för rattfylleri, olovlig körning och trafikbrott.

ANNONS
|

Efter att ha de två männen övergivit sitt fordon lyckades polisen jaga ikapp dem med flertalet patruller och hundar och få ett gripande. Händelsen inträffade vid 16.30-tiden på söndagseftermiddagen.

– Det handlade om ett fordon vi ville göra en kontroll på. De stannade inte på polismannens tecken och försökte köra där ifrån. Det blev ett kortare förföljande i bil innan de övergav sitt fordon, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisen i Väst.

Föraren är gripen misstänkt för grov olovlig körning och rattfylleri. Passageraren är misstänkt för narkotikabrott. Båda männen är i 25-30-årsåldern.

En av patrullbilarna skadades i samband med biljakten och fick bärgas från platsen.

ANNONS

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS