Den berörda skylten.
Den berörda skylten. Bild: Läsarbild

Bilister körde mot Askim – hamnade i kommun som ligger 19 mil bort

Flera göteborgare som besökt Skintebo har blivit förvirrande under den gångna veckan – på grund av en trafikskylt som välkomnar dem till en tätort som ligger 19 mil bort.
– Det är ju helt barockt, säger Leif Dernevik som bor i området.

ANNONS
|

Under den gångna veckan har många läsare hört av sig och undrat vad som ligger bakom en trafikskylt vid Skintebo i Askim.

De bilister som anländer till Skintebo välkomnas plötsligt till en tätort – som ligger i ett helt annat län. På skylten står det nämligen Gränna, som ligger nästan 20 mil från Göteborg.

En av dem som mötts av den mystiska skylten är Leif Dernevik och hans fru som var på väg hem efter ett besök hos sina barn.

– Det var ju min fru som ropade: "Jösses! Nu står det Gränna, vad är detta?". Vi skrattade åt det och tänkte att det var ett "practical joke", säger han.

ANNONS

Och ingen har tagit ner skylten sedan dess, noterar Leif Dernevik, som senast såg den under tisdagen.

– Den stod kvar och det är ju helt barockt. Jag vet inte om någon skojar, men jag tänkte att det var en rolig grej.

– Men vem kan göra en sån sak? Vilken skojare som helst, men det ser ju så proffsigt ut, säger Leif Dernevik.

Trafikkontoret: "Ser ut som en riktig"

Under veckans gång har många personer larmat trafikkontoret om den märkliga skylten.

– Det är någon som roat sig och arbetat ordentligt för det, konstaterar Pernilla Andersson, planeringsledare på trafikkontoret.

Allt pekar i nuläget mot att personen bakom ansträngt sig så pass mycket att denne åkt ända upp till Gränna för att stjäla skylten och sedan monterat den i Skintebo.

– Det är vanligt att man är förtjust i att stjäla älgskyltar, men inte de här stora. Den här har man först plockat ner i Gränna, säger Pernilla Andersson.

Den är genuin?

– Den ser ut som en riktig.

"Det är lite synd"

Nu kommer trafikkontoret att plocka ner skylten och byta ut den mot en Skintebo-skylt så fort tillfälle ges.

– Vi får sätta oss ner och leta efter den, säger Pernilla Andersson.

ANNONS

– Det är lite synd eftersom det kommer att kosta 4000-5000 kronor, även om det är harmlöst och man kan se det roliga bakom, säger hon och skrattar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS