Munskydd blir obligatoriska när Amerikanska Gymnasiet i Göteborg återgår till undervisning i skolans lokaler. OBS: Genrebild.
Munskydd blir obligatoriska när Amerikanska Gymnasiet i Göteborg återgår till undervisning i skolans lokaler. OBS: Genrebild. Bild: Anneleven.com

Amerikanska gymnasiet i Göteborg inför krav på munskydd

Amerikanska Gymnasiet blir första svenska skola som inför krav på munskydd. Från och med fredag måste varje elev bära munskydd på allmänna ytor som matsalar och korridorer.
– Vi har gjort det obligatoriskt fram till höstlovet för att se hur det påverkar smittspridningen, säger skolans rektor Peter Heddelin till Aftonbladet.

ANNONS
|

Amerikanska Gymnasiet har beslutat att införa ett obligatoriskt krav på munskydd i skolans lokaler. Detta efter skolan nyligen haft stängt i tio dagar efter ett smittoutbrott bland eleverna.

– Vi har haft en smittspridning som började med en fest där två-tre elever blev smittade. Efter det övergick vi helt till distansundervisning så det är först i dag som eleverna är på plats igen, säger skolans rektor Peter Heddelin till Aftonbladet.

Från och med fredag, som var den första dagen som undervisningen hölls på plats i stället för på distans, och fram till höstlovet så ska skolan nu prova på munskyddskrav i tio dagar.

ANNONS

Därefter ska man utvärdera och titta till hur smittspridningen artat sig.

– Utgångspunkten i skolan är att inte smitta andra, inte att undvika att bli smittad själv. Där skiljer vi oss en del från exempelvis sjukvården. Men det är också en symbolisk fråga. Vi vill visa att vi tar pandemin på allvar, säger Peter Heddelin till Aftonbladet.

Elever reagerar

Aftonbladet beskriver att beslutet mötts av blandade reaktioner bland skolans elever.

En elev säger bland annat att det är ironiskt att den amerikanska skolan följer ”den amerikanska paniken”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS