De senaste dagarnas siffror visar på en positiv utveckling, menar statsepidemiolog Anders Tegnell.
De senaste dagarnas siffror visar på en positiv utveckling, menar statsepidemiolog Anders Tegnell. Bild: Nils Petter Nilsson

Åtta fler döda av coronaviruset i Sverige

110 personer i Sverige har avlidit i sviterna av coronaviruset. Det betyder en ökning med åtta personer det senaste dygnet, enligt söndagens siffror från Folkhälsomyndigheten. Antalet konstaterat smittade i Sverige är 3 700.

ANNONS
|

​Uppgifterna från Folkhälsomyndigheten uppdaterades klockan 15 på söndagen. Viruset har krävt åtta fler dödsoffer sedan lördagens uppdatering från myndigheten.

– De sista tre, fyra dagarna har vi legat på ungefär lika många fall per dag. Det är en positiv utveckling, säger Folkhälsomyndighetens statsepidemilog Anders Tegnell till TT.

LÄS MER:Tegnell varnar för tufft läge i Göteborg

Han konstaterar att ökningen i antalet smittade äldre som man såg för några dagar sedan har stabiliserats. 255 personer får eller har fått intensivvård, enligt siffror från Svenska intensivvårdsregistret under söndagen.

Färre ny fall inrapporterade

I Region Stockholm har 119 nya fall konstaterats ha sjukdomen covid-19. Totalt har 1 657 personer bekräftats vara smittade där. De 119 nya fallen är en klar minskning från lördagen, då 227 nya fall inrapporterades.

ANNONS

Sammanlagt har 68 personer i Stockholm avlidit till följd av coronaviruset.

I helgen har tre coronasmittade personer avlidit i Jönköpings län. SVT Nyheter Jönköping uppger att en av de avlidna en man i 30-årsåldern.

Läget i Västra Götaland

I Västra Götalandsregionens är 351 personer bekräftat smittade. Enligt Folkhälsomyndighetens siffror har fyra personer i regionen avlidit.

På söndagsförmiddagen hade Västra Götalandsregionen 65 inneliggande patienter med positiv covid-19. 30 av dem vårdades på intensivvårdsavdelning (IVA).

Så många vårdas på regionens sjukhus

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 35 personer vårdas, varav 17 får intensivvårdsbehandling.

NU-sjukvården: Fem coronapatienter varav tre vårdades på IVA.

Sjukhusen i Väster: Fem personer vårdas på IVA.

Skaraborgs sjukhus: Sju personer inlagda. Två av dem på IVA.

Södra Älvsborgs sjukhus: 13 patienter, där tre vårdas på IVA.

Män är överrepresenterade i antalet smittade, antalet avlidna och antalet som intensivvårdas, uppger Folkhälsomyndigheten.

Fotnot: I förvaltningen Sjukhusen i Väster ingår: Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS