Efter morgonens regnoväder väntas ytterligare kraftiga regnskurar och åska dra in över Göteborg under eftermiddagen.
Efter morgonens regnoväder väntas ytterligare kraftiga regnskurar och åska dra in över Göteborg under eftermiddagen. Bild: MARGARETA G. KUBISTA / TT

Åska och kraftiga skurar väntas över Göteborg

Ett regnoväder har dragit in över Göteborg under tisdagsmorgonen. Men enligt meteorologen Per Holmberg på Foreca drar ovädret snart förbi i förmån för nya kraftiga skurar och åska i eftermiddag.
– Det går inte att utesluta risken för lokala översvämningar, säger han.

ANNONS
|

SMHI har varnat för kraftiga skurar över Skåne och södra Götaland. Under tisdagsmorgonen nådde delar av ovädret Göteborg och västkusten.

Samtidigt som en varmfront rullat in har ett regnområde som sträcker sig från Varberg, in över Sjuhärad och vidare upp över Bohuslän parkerat längs västkusten. Inåt landet har det även förekommit åska under morgonen.

Men enligt meteorologen Per Holmerg är ovädret snart borta igen.

– Jag tror att det kan passera under förmiddagen och dra vidare åt nordväst, men det kan vara kvar lite längre längs Bohuskusten, säger han.

Därefter visar prognosen på att vädret kommer klarna upp under dagen, men både sol och varmare temperaturer.

ANNONS

– I dag blir det lite varmare när solen tittar fram, det kan bli mellan 20-22 grader, säger Per Holmberg.

Kraftiga skurar och åska

Men det är bara tillfälligt. Ett lågtryck som befinner sig över södra Götaland väntas växa till sig under tisdagseftermiddagen och resultera i kraftiga skurar och åska över Göteborg.

– Regnet kommer falla väldigt ojämnt lokalt, med mycket regn på vissa ställen. Det går inte att utesluta risken för lokala översvämningar, säger Per Holmberg.

Det kraftiga regnet drar sedan bort under kvällen. Skurar kan förekomma under natten men inte i lika stora mängder.

Under onsdagen väntas växlande molnighet med risk för skurar.

– Men det ser inte ut att vara några kraftiga skurar, säger Per Holmberg.

Ett område med allmänt regn drar sedan in under onsdag kväll och natten till torsdagen. Samtidigt väntas svala temperaturer på runt 16 grader för båda dagarna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS