Äldre man påkörd av spårvagn vid Olskrokstorget

En äldre man blev under torsdagseftermiddagen påkörd av en spårvagn vid Olskrokstorget i Göteborg. Mannen ska enligt SOS ha varit vaken och talbar. Flera spårvagnslinjer fick läggas om till följd av olyckan, och en knapp timme senare kunde trafiken åter rulla på som vanligt.

ANNONS
|

Det var klockan 14.10 som SOS larmades om att en person blivit påkörd av en spårvagn vid Olskrokstorget. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

Enligt polisen var det en man i 95-årsåldern som blev påkörd av spårvagnen och som fick föras med ambulans till sjukhus för kontroll av sina skador.

– Han ska ha gått över spåret någonstans där man inte får gå, säger Göran Carlbom, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen ska enligt SOS Alarm ha varit vaken och talbar, i övrigt finns det inga fler uppgifter kring skadeläget.

Polisen kommer att upprätta någon typ av brottsrubricering i ärendet, vad det blir är ännu dock oklart.

ANNONS

– Det kan vara så att det blir vårdslöshet i trafik, det kan ju även en gångare dömas för, säger Carlbom.

Spårvagnslinje 1, 3, 6 och 8 fick läggas om i båda riktningar som en följd av olyckan.

Strax innan klockan 15 uppklarades trafikstoppet och alla spårvagnslinjer kunde åter köra de ordinarie sträckorna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS