Frontalkrock på E45 mellan lastbil och personbil

En lastbil och personbil frontalkrockade på E45 i Lilla Edet på måndagskvällen. En kvinna i 30-årsåldern omkom efter olyckan och ett spädbarn vårdas på sjukhus.
– Enligt sjukhusets kommuniké är läget för barnet allvarligt men stabilt, säger presskommunikatör Lisa Räng till TT

ANNONS
|

Olyckan skedde vid vägkrogen Rasta i Lilla Edet strax efter klockan 18 på måndagskvällen. Personbilen hade hamnat i fel körfält på sträckan som är mötesfri. Enligt polisen är det oklart varför.

– Det är en allvarlig olycka, berättade Björn van der Kaay, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Fördes till sjukhus

En kvinna och ett barn fick föras till sjukhus i samband med olyckan. Under tisdagsmorgonen meddelar polisen att kvinnan omkommit av sina skador.

– Hon är tyvärr avliden och anhöriga är underrättade säger Martin Hallberg, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Både lastbilen och personbilen togs i beslag för en teknisk undersökning meddelar polisen. Olyckan kommer att utredas som vårdslöshet i trafik.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS