Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fritidsbåt fattade eld – personer fick fly

Räddningstjänsten larmades vid lunchtid om en brinnande båt vid Donsö. Personer som var ombord på båten flydde till en annan båt i ett tidigt skede. Branden är nu släckt.

Enligt Räddningstjänstens larm och ledningscentral så ska det röra sig om en Snipa som fattade eld.

– Man har dragit ut båten i hamnomloppet för att skydda de andra båtarna så att branden inte sprider sig, säger Dan Lindqvist, larm och lednings operatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Minst en person fanns ombord på båten när den började brinna, men ingen ska ha skadats i samband med branden.

– De tog sig till en annan båt i ett tidigt skede, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt honom är branden nu släckt och räddningstjänsten arbetar nu med eftersläckning av båten. Vad som orsakade branden är i nuläget oklart.

Färjan Amanda hjälpte till

Magnus Sjöberg är skeppare på bilfärjan Amanda. Tillsammans med sina kollegor Pontus och Rickard hjälpte de till med det initiala släckningsarbetet innan räddningstjänsten kom på plats.

– Vi låg precis jämte så vi frågade om vi skulle hjälpa till i och med att vi har brandsläckningsutrustning på båten. Så det gjorde vi, säger Magnus Sjöberg.

Drygt 8-10 minuter efter så var räddningstjänsten på plats.

– Vi hjälpte till lite med de avslutade släckningen. Det var klart på en kvart ungefär. Att vi kunde hjälpa till var för att en annan mindre båt som drog ut den på öppet vatten. Så jag manövrerade båten och mina kollegor släckte, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.