Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Flickan försvarar kidnapparen

Kamiyah Mobley stals från sjukhuset när hon bara var några timmar gammal. Tack vare ett DNA-test har nu en 18-årig kvinna identifierats som den försvunna flickan. Gloria Williams, som uppfostrat henne som sin dotter, greps. I ett drag som förvånar många försvarar nu Kamiyah sin kidnappare. – Jag älskar dig mamma, sa hon till henne i samband med häktningsförhandlingarna.

1998 klev en kvinna, iklädd sjuksköterskeuniform, in på ett sjukhus i Jacksonville i Florida, och tog med sig den nyfödda Kamiyah. Sedan försvann hon spårlöst, skriver CNN.

I ett hjärtskärande inslag kort efter kidnappningen sågs hennes unga mamma gråtandes berätta om den traumatiska förlusten. 

– Det skulle vara det bästa som kunde hända i hela världen om jag fick hålla min baby, sa Shanara Mobley som blev gravid när hon var 15 år gammal.

– Snälla, ge mig tillbaka min baby. Om du hade fejkat en graviditet eller om du inte kan ha barn, hur tror du att jag känner mig... Detta är mitt första barn, vädjade hon under en intervju med WJXT.

Tips om en flicka

Åren gick utan minsta tecken från försvunna Kamiyah. Det är först 18 år senare som polisen fick ett tips om en flicka med samma födelsedatum i Walterboro i South Carolina, som man trodde kunde vara den försvunna babyn. Flickans födelsebevis uppgavs vara förfalskat och Kamiyah hade själv av oklar anledning börjat misstänka att Gloria Williams inte är hennes biologiska mamma. 

"Går inte att beskriva känslan"

Ett DNA-test bekräftade misstankarna och Gloria WIlliams, kvinnan som uppfostrat henne som sin dotter, greps misstänkt för människorov. 

Kamiyah, som växte upp under ett annat namn som polisen inte har släppt, fördes till polisstationen i Walterboro där hon fick träffa sin biologiska familj för första gången. 

– Vårt första möte var vackert. Det går inte att beskriva känslan, berättade hennes biologiska pappa Craig Aiken. 

Men situationen är inte helt okomplicerad. Flickan var närvarande vid häktningen av Gloria Williams och var märkbart tagen av situationen, uppger flera medier. Williams skickade en slängpuss till flickan som svarade: "Jag älskar dig mamma." 

"Alltid tillsammans, alltid glada"

CNN har pratat med en vän till Kamiyah och Gloria Williams som uppger att de båda var oskiljaktiga. 

– Alltid tillsammans, alltid glada. De var bästa vänner, berättade hon. 

– Hon hade alltid de finaste kläderna när hon växte upp, hon fick allt hon pekade på, berättar hon.

Glora Williams uppges ha jobbat som socialarbetare. Vännen fick veta vad som hade hänt via Facebook och kunde knappt tro vad hon läste. 

– Hon är en så bra människa. Om du känner henne så som jag känner henne och så som staden känner henne, är detta inte något man väntade sig, säger hon till CNN.

Kamiyahs försvar på Facebook

Kamiyah har själv inte pratat med pressen men uppgavs av polisen må bra under omständigheterna. Hon ska dock ha försvarat Gloria Williams i ett Facebookinlägg, enligt Sky News. 

"Min mor är ingen brottslig. Hon uppfostrade mig med allt jag behövde och det mesta av allt jag behöver. De okunniga kommer inte att förstå", skrev hon enligt Sky News. 

Hon fortsatte:

"Jag kommer att ge min mor en riktig chans men jag tar inte lätt på att man kritiserar min mor."

Nedan ser man polisens skissar över Gloria Williams ihop med en aktuell bild på henne. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.