Filmsugna cyklister gick på utomhusbio i Mölnlycke

En cykels avstånd – så löd instruktionen när det var dags för utomhusbio på gräset utanför Råda Rum i Mölnlycke på fredagskvällen.

ANNONS
|

Cykelbio – det vill säga utomhusbio med en cykellängds avstånd – stod på schemat för ett 30-tal personer på fredagskvällen. De hade nämligen tagit sig till Råda Rum i Mölnlycke, på cykel eller med annat transportmedel, för att se musikalfilmen ”En del av mitt hjärta” i kvällssolen.

Biobesökarna råddes att hålla avstånd till varandra och arrangörerna, Västra Folkets Hus- och Parkregionen och ABF, begränsade antalet biljetter för att undvika trängsel. Och det var en rad cyklister, fotgängare och andra som hade tagit med både filtar och solstolar för att njuta av en filmkväll i augustivärmen.

LÄS MER:Nu kan du köpa biobiljetter till Bergakungen

Corona har stoppat biobesöken

Under våren har många biografer tvingats hålla stängt på grund av coronapandemin och restriktionerna kring folksamlingar. Men i juni öppnade Filmstaden upp för visningar med begränsat antal besökare på Bergakungen, och meddelade att även Göta och Biopalatset kommer att öppna under hösten.

ANNONS

I veckan kunde GP berätta att även Bio Roy drar igång igen i nästa vecka – trots att verksamheten inte kan vara lönsam på grund av de restriktioner som fortfarande råder.

För filmsugna biobesökare har också flera andra alternativ fötts ur coronakrisen. Förutom bio med en cykellängds avstånd har man bland annat anordnat både drive-in-bio och drive-in-konserter på Bananpiren för att stilla suget efter kulturupplevelser.

LÄS MER:Bio Roy öppnar igen – trots att det inte är lönsamt

Cykelbio i Mölnlycke
Bild: Thomas Johansson

Robert Aspen, 35 och Joakim Bergholtz, 35

grade crossed
– Det är trevligt med ett lokalt cykelevent, vi är cyklister och har cyklat hit från Landvetter, 7 km bort.
Cykelbio i Mölnlycke
Bild: Thomas Johansson

Karin Lundberg, Anette Leonardsson och Lotta Sprangers

grade crossed
– Vi har haft en trevlig kväll med middag tillsammans innan och nu bio. Vi bor så nära så vi har promenerat hit, därför har vi inga cyklar.
Cykelbio i Mölnlycke
Bild: Thomas Johansson

Mikael Hallén 38, och Anna Palmér 51

grade crossed
Varför är ni här?– Det är kul att göra något annorlunda.Men ni har inga cyklar?– Vi hade gärna cyklat men det är med livet som insats om man skall cykla från Landvetter till Mölnlycke.
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS