Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Fiasko när Elon Musk visade upp el-pickup

När Teslas vd Elon Musk lät några anställda testa hållbarheten på biltillverkarens första el-pickup vid presentationen skedde ett missöde. Trots att bilens fönster ska vara omöjliga att krossa lyckades en assistent krossa några av dem med ett kullager.
– Den gick inte igenom i alla fall, sade Elon Musk vid presentationen.

Tesla håller på att utveckla sin första el-pickup. Den går under namnet Tesla Cybertruck och beräknas vara helt färdig som tidigast i slutet av 2021.

Enligt Teslas vd Elon Musk skulle rutorna kunna stå emot ett skott från en 9 millimeters-pistol. Under en presentation i Los Angeles uppmanades anställda slå på bilen med släggor för att demonstrera hållbarheten.

Teslas vd Elon Musk vid presentationen i Los Angeles. Bild: Ringo H.W. Chiu
Teslas vd Elon Musk vid presentationen i Los Angeles. Bild: Ringo H.W. Chiu

Evenemanget fick en fiaskoartad utveckling sedan en assistent kastat ett kullager mot den ena sidorutan och gjort en stor spricka i glaset. Han gjorde sedan om det på den andra rutan och även det glaset sprack.

– Det var kanske lite för hårt, sade Elon Musk vid presentationen.

Teslas vd försökte ändå rädda den pinsamma situationen.

– Den gick inte igenom helt i alla fall och det var det viktigaste, sade han.

Tesla Cybertruck ska tillverkas av samma material som Elon Musk planerar att använda till rymdfarkosten SpaceX. Den billigaste varianten av bilen ska kosta omkring 39 900 dollar, vilket motsvarar ungefär 400 000 kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.