Det misstänkta människorovet inträffade vid 20-tiden på torsdagskvällen vid en adress utomhus längs Gärdsåsgatan i Bergsjön i östra Göteborg.
Det misstänkta människorovet inträffade vid 20-tiden på torsdagskvällen vid en adress utomhus längs Gärdsåsgatan i Bergsjön i östra Göteborg. Bild: STEFAN BERG

Försvunnen kvinna hittad vid liv

Under lördagsförmiddagen meddelade polisen att den kvinna som misstänkts ha kidnappats på annandagen har anträffats vid liv. Hon är nu förd till sjukhus för kontroll.
– Alla iakttagelser under morgon och natt är av intresse, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det var på annandagen som en kvinna misstänktes ha förts bort av flera okända män från en adress utomhus i Bergsjön. Enligt polisen ska då flera okända gärningsmän ha försökt att få med sig kvinnan och hennes man in i ett fordon.

Mannen ska i samband med händelsen ha knivskurits i ryggen.

Polisen inledde med anledning av det inträffade en så kallad särskild händelse, och ett stort polispådrag påbörjades.

LÄS MER:Kvinna kidnappad efter mordförsök på man

Under lördagen meddelade polisen att kvinnan anträffats vid liv strax innan klockan sju på morgonen på E4 i närheten av Ödeshög.

– Vi fick information om att det befann sig en kvinna på vägen. Sedan kunde hon identifieras som den försvunna kvinnan, säger Jenny Widén vid polisen.

ANNONS

Kvinnan fördes direkt till sjukhus för kontroll. Förundersökningen gällande människorov mot kvinnan samt mordförsök mot mannen kvarstår, enligt polisen.

Exakt tidpunkt oklar

– Jag har inga uppgifter om att hon skulle vara skadad, bara att hon har körts till sjukhus för kontroll.

Den exakta tidpunkten då kvinnan ska ha hamnat på E4 är oklar.

– Vi vet inte när hon kom dit, bara när hon anträffades. Därför är alla iakttagelser under morgon och natt av intresse, säger Jenny Widén.

Enligt uppgifter till GT, som har varit i kontakt med den person som anträffade kvinnan och som sedan ringde polisen, var hon iklädd en blå-vitrandig blus, vilket stämmer överens med beskrivningen från försvinnandet.

– Jag såg henne i sista stund, jag körde nästan på henne. Jag stannade och tog in henne i bilen. Hon var skadad i ansiktet och hade intorkat blod i håret, säger personen som vill vara anonym till GT.

Polisen arbetar vidare med att höra vittnen och uppgifter om hur det gick till när hon anträffades på vägen.

– Vi har jobbat med dörrknackning i området efter händelsen på annandagen. Vi håller förhör med personer som kan tänkas veta något om detta och samlar in information om möjliga motiv. Nu fortsätter vi att undersöka platsen där hon anträffades, säger Jenny Widén och fortsätter:

ANNONS

– Mannen är hörd och kommer att höras igen. Vi kommer naturligtvis höra kvinnan när det är möjligt.

Tips kan lämnas till polisen via 114 14.

ANNONS